Hoe bereid je perfecte karbonade? Wat zijn de lekkerste delen van het varken? Met welke kooktechnieken maak je die het beste klaar? Wat kun je allemaal doen met varkensreuzel? Waar koop je ‘eerlijk’ varkensvlees? En wat moet je weten over pancetta, lardo en ander spek? Vragen waarop Het Perfecte Varken definitieve antwoorden geeft. Culinair journalist Marcus Polman sprak met boeren, slagers én chefs in binnen- en buitenland over het perfecte varken en beschrijft – van boer tot bord – wat er komt kijken bij een perfect bereid stuk varkensvlees.
Met 25 klassieke
varkensrecepten
Van karbonade tot eigengemaakte slavink.
Van geroosterd speenvarken tot ribstuk uit de oven. Inclusief een beginnerscursus Charcuterie voor thuis met een duidelijk stappenplan voor het zelf maken van een paté of verse worst
(en da’s helemaal niet moeilijk).
Wie dit boek leest zal zijn karbonade nooit meer anders bereiden.
Over Marcus Polman
Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De Perfecte Kok en Handboek voor de Perfecte Steak. Hij schrijft over eten en drinken in onder andere het mannenblad Esquire.
_____________________________________________
Andere boeken van Marcus Polman:
Handboek voor de Perfecte Steak – alles wat je als man wilt weten over biefstuk bakken. Bestellen?
Informatie over dit boek: http://deperfectesteak.wordpress.com
De pers schreef over het Handboek voor de Perfecte Steak:
De Telegraaf:
‘Je hoeft geen man te zijn om deze eerlijke manier van koken te waarderen.’
NRC Handelsblad:
‘Complete gids voor de vleesliefhebber.’
Marc-Marie Huijbregts in DWDD:
‘Dit is het kookboek waarop ik jarenlang heb gewacht.’
Playboy
‘Marcus wijst de weg in een wereld vol kiloknallers.’
Elegance
‘Mannen hebben geen excuus meer om niet in de keuken te gaan staan.’
De Perfecte Kok – de enige 33 recepten die je als man ooit nodig hebt. Bestellen?
Informatie over dit boek: http://www.deperfectekok.nl
Nog Beter koken met de Perfecte Kok. Bestellen?
Informatie over dit boek: http://www.deperfectekok.nl